Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve koskocaman odalara girizgâhlerde bulunanlar kabil elan geniş açıklıkları kapatmak midein kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer peylemek üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan strüktürlabilir. Ekseriyetle 30 ila 120 zaman arasında mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen düzenek yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış kapısı yerine çatı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak içörgüsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna ilgilı olarak elan ucuz olmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair spesiyalist personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu tasarmızda;

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, daha çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Olası yangın yahut rastgele bir tehlike yerinde binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Hatta Yangın Kapısının üzerinde bulunan ürkü bar kilit sisteminin de sorunsuz çkızılıştığından emin olunmalıdır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı ciğerin sac sözınlığı 1.0 mm Yangın Çıkış Kapısı veya daha nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara temin etmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Kullanılan kapı fitili bâtınin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Binanın dâhilinden dunya selim inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak önlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması dokumalabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page